DR Design bryggeri

Jag är en snickare men har under många år haft ölbryggning som hobby.  Under många år har jag väldigt djupt utforskat ölbryggning och när jag fått möjligheten för att bygga ett eget ölbryggeri gjorde jag det så fort jag kunde, DR Design bryggeri skapades. Jag använder ett tyskt bryggverk som heter Braumeister som ger väldigt bra öl-kvalitet. Ölet är väldigt gott och unikt. Det kan kanske vara intressant för krogar att vi kan brygga små partier på beställning. Vi kan också fixa etiketter just för beställaren. Det blir krogens eller restaurangens egna öl. Än så länge går det att köpa våran öl på endast en butik i Lerum och på nätet i systembolaget.

Ölbryggningens historia.

Öl är en av de äldsta alkohol dryckerna. Ölbryggningens historia har sina rötter i forntida antiken. Redan i antika Egypten fanns det olika sorters av ofiltrerat öl (unfiltered beer) som påminner om modernt hantverks öl. Öl var känt som en dessert dryck i antika Persien och Sumer. Det var likt brown ale. Redan då bryggdes öl med olika recept och tappades på ölflaskor. Till bröllop bryggdes goda och festliga öl. Efter vinterns slut bryggdes godast sommar öl. Ölbryggare reste runt på jakt efter god öl. Under medeltiden i Europa utvecklades ölbryggningens konst främst på kloster. Ölet var av olika styrkor. Det var bästa starkölen. Alla senaste nyheterna om öl skrevs ner i böcker i kloster och de har levt kvar fram till våran tid.
I nutid är öl en av de mest populära dryckerna i världen. Öl bryggs både på stora bryggerier, samt på microbryggerier där folk kan köpa öl på gårdsförsäljning. Man kan ofta hitta närproducerat öl nära sitt hem. Man kan också köpa goda svenska öl på ölprovningar.
Krogar kan göra ölinköp av god öl från svenska bryggerier. Privata konsumenter kan köpa öl på nätet (beer online). Man kan också köpa bästa svenska ölen på Systembolaget.

Vi lever i en värld av ölbryggare och öl.
Skål!